Nieuwbouwwoning St. Joris Winge

Een strakke uitstraling met zichtbeton en witte crepi geeft de woning frisheid en een zekere ‘zuidersheid’ - Fase: afgewerkt

Het perceel waar deze woning op zou gebouwd worden kende een aantal uitdagingen; enerzijds een hoge talud aan de straatzijde waar we zouden moeten ‘in snijden’ en anderzijds is de voorgevel zuid georiënteerd. Bovendien was er een uitgebreid programma met 4 slaapkamers, bureauruimte, voldoende bergruimtes en carport voor 2 wagens te voorzien in de woning.

 

Het eerste voorontwerp was op enkele details na direct een schot in de roos. De woning werd 1 niveau boven de straat getild, waardoor er onder het gebouw ruimte ontstond voor de wagens en nog voldoende ‘kelderruimte’ overbleef om als technische ruimte en berging in te richten. Bovendien kreeg op deze manier de leefruimte contact met de achtertuin en een magistraal zicht over het hageland.

 

Aan de voorzijde hadden we nu de mogelijkheid om nog een zuid-gericht terras te voorzien dat toch voldoende privacy behoud omdat het vanop straat gezien op +1 gelegen is. Een dubbelhoge zone in de leefruimte brengt het zonlicht tot diep in de woning en verbind de 2 leefniveaus. Een strakke uitstraling met zichtbeton en witte crepi geeft de woning frisheid en een zekere ‘zuidersheid’.

scroll up

Contacteer ons

Ja

U gaat akkoord dat wij uw persoonlijke gegevens veilig bijhouden om contact op te nemen met u

Ja

Ik wil graag op de hoogte blijven van producten gerelateerd aan LTa

Bekijk ons Privacybeleid